13 juli, 2024

Is spouwmuurisolatie echt interessant of niet?

Inhoud

Voor menig aantal woningen geldt dat ze voorzien zijn van zogenaamde spouwmuren. Helaas maakt de praktijk ons nog elke dag duidelijk dat heel wat van deze muren nog steeds niet werden geïsoleerd. Dat is best vervelend, want op deze manier kan er heel wat warme lucht de woning verlaten zonder dat er daarvoor een soort van barricade wordt opgeworpen. Dat kan gelukkig ook anders. Het toepassen van spouwmuurisolatie zorgt er in de praktijk voor dat de spouwmuren worden opgevuld. Dit betekent dat er wel degelijk een soort van barrière in wordt gecreëerd welke voorkomt dat de warme lucht van binnen in de woning zich eenvoudig een weg naar buiten kan banen. Klinkt dit voor jou ook wel interessant? Dan is het zonder meer de moeite waard om de informatie door te nemen die je aantreft hieronder op deze pagina. 

Hoe kan je spouwmuurisolatie in je woning voorzien?

Indien je van plan bent om spouwmuurisolatie te gaan voorzien zal je tot de vaststelling komen dat er daarvoor een keuze kan worden gemaakt uit tal van verschillende isolatiematerialen. Het is zeer belangrijk om je minstens van dit feit bewust te zijn. De materialen waar je een keuze tussen kan maken laten we je alvast even ontdekken middels het volgende overzichtje:

  • Minerale wol;
  • EPS-parels;
  • PUR-schuim;

Voor heel wat mensen die graag spouwmuurisolatie willen voorzien geldt dat ze daarvoor nog altijd de voorkeur geven aan het gebruik van minerale wol. Dat is niet in het minst het gevolg van de voordelige aankoopprijs die aan dit type isolatiemateriaal verbonden is. Dit gezegd hebbende is het in de praktijk zo dat dit type isolatiemateriaal niet altijd kan worden toegepast in de spouwmuur. Je dient dan ook grondig te controleren of dit bij jou wel mogelijk is of niet. 

Hoe interessant is spouwmuurisolatie? 

De toepassing van spouwmuurisolatie is iets wat vandaag de dag steeds vaker gebeurt. In het verleden was het zo dat mensen er voornamelijk voor kozen om het dak van hun huis te isoleren en hoewel dit vandaag de dag uiteraard nog steeds interessant is moet het gezegd dat het isoleren van de spouwmuren nog net wat interessanter is. Op deze manier wordt warme lucht die opstijgt immers een halt toe geroepen wanneer het zich via de muren een weg naar buiten wenst te banen. Beschikt jouw woning dus met andere woorden over spouwmuren en zijn deze nog niet geïsoleerd? Dan is het zeker de moeite waard om de plaatsing van spouwmuurisolatie op z’n minst te gaan overwegen. 

Isoleren – Isolatiespecialist

Creëer een extra meerwaarde voor je woning 

Indien je kiest voor het isoleren van je huis, bijvoorbeeld door de toepassing van spouwmuurisolatie, zal je tot de vaststelling komen dat je op die manier op verschillende vlakken een meerwaarde zal creëren. In eerste instantie kan het warmteverlies in je huis instant een halt worden toegeroepen of in ieder geval danig worden ingeperkt. Dat is echter niet alles. Daarnaast zal je er immers ook meteen in slagen om een financiële meerwaarde te creëren voor je huis op het ogenblik dat je tot verkoop over zal gaan. Ook dat is uiteraard niet onbelangrijk. 

Facebook
Twitter
LinkedIn